Chokladkaka med Kokostosca

Min frys skriker efter kakor och snäll som jag är har jag bakat idag, det blev en kokostoscakaka. Grunden är en kladdkaka som sedan får ett lager med seg kokostosca över sig. Den är barnsligt god för att vara så enkel vilket gör det svårt att bara ta en bit :).  Den här kakan passar perfekt att frysa och plocka fram om du får gäster då den är godast riktigt kall.

Kladdkaksbotten:
3½ dl socker
4 ägg
200 g smör
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 krm salt
3 tsk vaniljsocker

Kokostosca:
100 g smör
2 dl grädde
250 g kokosflingor
1 ½ dl sirap
1 dl socker

Vispa ihop ägg med socker till kakan innan du har i resten av ingredienserna. Vispa till en slät smet.
Klä en ungsform (mått ca 25x30) med bakplåtspapper innan du häller i smeten. In med kakan i ugnen 200grader ca 15 min.



Under tiden som kakan gräddas gör du kokostoscan. Lägg alla ingredienser till toscan i en kastrull, låt koka upp och småputtra i 5 min.
När kakan har vart inne i 15 minuter tar du ut den och lägger försiktigt på din varma kokostosca i ett fint jämt lager, ställ in kakan igen i ca 10 min. Din tosca kommer ha en fin gyllene färg när den är klar.

Låt kakan svalna och skär upp den i bitar när den är helt kall. Förvaras i kyl eller frys för längre tid.



Kommentarer
Henrik

Skriver ut och ger till kära mor"

2012-02-17 @ 18:15:30
Sanna

Åh de där är ju beroendeframkallande ;)

2012-02-17 @ 20:05:28
Jenny

Haha ja de gör du helt rätt i Henrik :)!

2012-02-17 @ 20:49:56
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Emilia

Den är alldedes för god för att det ska vara normalt haha.

2012-04-15 @ 20:34:31
URL: http://pezone.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin