Kanelpannacotta med lingontäcke

Igår fick vi en riktig försmak utav julen i form utav janssons (jag har suktat efter det i flera dagar innan) ägghalvor och lite goda ostar :), och till efterrätt hade jag gjort ett nytt recept ifrån arlas provlagningsuppdrag. Kanelpannacotta med ett lingontäcke, hur gott och juligt låter inte det :)? Det här var ett utav de recepten som jag såg mest fram emot att få prova på och jag kan inte påstå att jag vart besviken! När jag gör pannacotta i vanliga fall så använder jag mig enbart utav grädde som bas men här består största delen utav gräddfil så den blir inte riktigt lika len men samtidigt mycket lättare då gräddfilen inte är så fet, sen tillför både gräddfilen och lingonen en härlig syrlighet :). Perfekt som efterrätt nu till julen efter all tung mat med andra ord! 
 
 
Recept för 4 port:
1½ dl grädde
1 vaniljstång
2 tsk kanel
3/4 dl socker
1½ gelatinblad
3 dl gräddfil
 
Topping
1 dl socker
1½ dl lingon
 
Koka upp grädde, socker, kanel samt en urskrapad vaniljstång. Ta från plattan efter första bubblorna och rör ner gelatinet som innan fått svälla i kallt vatten, därefter tillsätts även gräddfilen och alltsammans rörs ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i fyra glas eller små skålar och ställ sedan kallt i kylskåpet för att stelna. Eftersom du rör ner den kalla gräddfilen i grädden så hjälper det till att korta ner stelningstiden lite men räkna ändå med att de ska stå kallt i ca 3 timmar.
 
Receptet finner du även här.
 
 
Häll upp pannacottan i fina glas eller små glasskålar, det här är en så enkel efterrätt att få vacker till serveringen utan knappt någon ansträngning alls!
 
 
Under tiden pannacottan stelnar så kan du röra ihop lingon med socker i en kastrull och låta de koka ihop tills allt socker smälts ner, ställ därefter åt sidan för att svalna. Garnera pannacottan med lingonen innan servering!
 
 
Det ser inte så tokigt ut va :)? 
 
 
Förresten, jag lade till googles översättningsverktyg här på bloggen igår, ni hittar den uppe i vänstra hörnet :). Fick höra från min syster på andra sidan jorden att de måste kunna översätta till spanska hihi, så hej hej mina mexikanska vänner :D!
 


Kommentarer
Sara på Vardag.nu

Kanelpannacotta, vad gott! Det låter som ljuv musik i mina öron ;)

Svar: Smakar ljuvligt :D
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-10 @ 18:44:32
URL: http://vardag.nu
Zenita

Ha... Vad cooolt. Funkar ju finfint :) Funkar det även på dina eventuella kommentarer som du får på franska? ;)

Svar: Haha det tvivlar jag på Zenita :D när den dagen kommer får jag ta franska lektioner ;)
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 00:24:46
felicia-

så gott. Kanel är verkligen gott till allt

Svar: Ja det är blir en riktigt god juldessert :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 10:32:15
URL: http://whofelicia.blogg.se
Mamma till William och Wilma

Detta måste jag göra en dag under julen :)

2012-12-11 @ 14:44:31
URL: http://blondis81.blogg.se
Emelie Petersson

Låter underbart gött :-) detta skall provas :-)

Svar: Vad roligt :)! Återkom med vad du tyckte sen!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 18:36:44
URL: http://syrum.blogg.se/
Amandas jul

Åh, låter ju smaskens! Intressant med gräddfil :)

Svar: Ja de vart lite annorlunda än den pannacottan jag är van vid men riktigt gott :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 19:12:21
URL: http://amandasjul.blogg.se
Helena

Vilken fantastiskt vacker blogg du har!

Svar: Tack snälla Helena :), vad roligt att du kikade in!!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 19:17:18
JUNITJEJ

Åh, vad gott det verkar!

Svar: Super :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 21:00:08
URL: http://www.junitjejen.se
Ida

Låter väldigt gott, ska spara det receptet! :)

2012-12-11 @ 21:13:48
URL: http://idashome.blogg.se/
Anonym

Hola, por fin puedo leer tu blog en español;) Muchas gracias Jenny, y la receta suena super rico!
Saludos desde Mexico

2012-12-14 @ 22:45:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin