Godaste pepparkakan

God kväll! Jag sa ju att jag skulle dela med mig av ett till recept på mjuk pepparkaka, de som jag alltid bakar efter :). Den här pepparkakan blir precis så som jag vill ha den, riktigt mjuk, saftig och med en härlig smak ifrån pepparkakskryddorna, ett måste nu till jul ;). Min mormor brukar ha lingonsylt i kakan och alla vet ju att mormödrar är bäst på att baka så de har jag självklart tagit fasta på :)! Det var en tjej som skrev bland kommentarerna här för några dagar sedan att hon letade efter ett bra recept på mjuk pepparkaka som kunde leva upp till den som hennes mormor bakade,  om du provar detta så hoppas de här iaf kan komma någonstans där i närheten :). 
 
 
Recept:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 msk kanel
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen nejlika
 
Tärna ner det rumsvarma smöret i en skål och vispa ihop det tillsammans med sockret, knäck därefter i ett ägg i taget under vispning. Rör ner filmjölk samt lingonsylt och sedan de torra ingredienserna som du först har blandat ihop i en skål för sig. Jag brukar grädda min kaka i en avlång brödform som jag täcker med bakplåtspapper då jag helst vill slippa ströbröd runtom på den här kakan. Grädda i 175 grader i ca 50-55 min. 50 min brukar vara perfekt i min ugn men känn efter med en sticka innan du tar ut kakan men det gör inget om den är lite lite kladdig när du tar ut den, det gör bara att kakan bli ännu saftigare :). Låt kakan svalna lite innan du hugger in, därefter brukar jag förvara pepparkakan inlindad i bakplåtspappret ifrån gräddningen med en handduk över.   
 

Det ska vara farinsocker och inget annat i den här kakan :), det ger en god smak och hjälper till att få pepparkakan mörk och fin!
 
 
Kakan slukades i ett naffs här hemma och fick med andra ord ett väldigt gott betyg utav sambo samt bror :)!! Nu vet ni vad ni ska baka lagom till lucia!
 
God natt!


Kommentarer
Sara Nilsson

Äntligen, som jag har väntat :) Så fort jag kommer hem och har tid så kommer denna bakas! Den ser väldigt god ut, och jag vet ju att du kan din sak :) Tusen tack för att du delar med dig av dina recept och inspirerar mig genom din fina blogg.

Kramar Sara

Svar: Åh tack Sara dina ord värmer jätte mycket :), jag får hoppas nu bara att du gillar den! Kram!!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-11 @ 23:33:46
Therese

Ååhh...jag älskar verkligen mjuk pepparkaka så detta recept ska jag genast testa så jag har en god kaka till i morgon att bjuda på då jag fyller år!

Svar: Grattis på födelsedagen!! Hoppas den smakade :)!!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-12 @ 13:11:39
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Nastasja

Fullkomligt klockers! Ska testas när jag inhandlat alla ingredienser. Ett litet söndagsbak kanske? Tryfflarna du gjort såg grymt goda ut med, har sett pepparkakstypen innan och velat testa! KRAM

2012-12-13 @ 22:49:09
URL: http://thefoodtrain.blogg.se
Sara Nilsson

Äntligen har jag kommit hem och har idag bakat din pepparkaka. Var lite skeptisk först eftersom den blir så mörk i färgen, men när jag hade smakat så ändrade jag mig direkt. Den är underbar! :) Smakar jätte gott. Tusen tack för att du delade med dig av ditt recept. Även fast det inte är min mormors recept, så är det en väldigt nära i smaken. Du är bäst! :) Kramar Sara

Svar: Åh vad glad jag blir att du gillade den Sara :), ja den blir rätt mörk men det blir bara fint tycker jag :). Vi får väl tacka att vi har så bra mormödrar som gjort så goda kakor genom åren så att vi får mersmak :)! Tack för att du delade med dig! Kram och god jul :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-12-20 @ 22:36:23


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin