Torskbiffar med färska örter

Det finns så många sätt att piffa till vardagsmaten på utan någon större ansträngning eller tid. Jag vet att jag ofta nämner att vi ska bli duktigare på att göra saker ifrån grunden men det kan inte nämnas tillräckligt. Varje gång jag handlar så kan jag inte låta bli att se alla färdiga köttbullar, fiskpinnar till och med pannkakor som åker ner i korgarna. För mig så handlar inte mat om att bara få någonting i magen utan det ska vara en lugn stunds njutning med familjen och man ska känna sig belåten efteråt. Det tar inte så mycket längre tid att panera en egen fisk eller rulla köttbullar och då bestämmer du själv vad som är i maten.
 
Igår till middag blev det torskbiffar med gräslök och dragon direkt från kryddlandet, älskar att använda färska kryddor det känns så fräscht på något sätt :). Dessa biffar är superenkla och ett snabbt sätt att piffa upp vardagsmaten lite!
 
 
Recept för 4 biffar:
400 g torskfile
2 msk potatismjöl
1 äggula
2 msk hackad färsk gräslök
1 msk hackad färsk dragon
flingsalt och nymald peppar
 
Hacka upp torsken i bitar och blanda samman med potatismjöl samt äggulan. Hacka upp gräslök samt dragon fint som du sedan tillsätter i fiskblandningen, krydda med flingsalt och peppar. Forma fisken till fyra små burgare som plattas till något, stek burgarna på medelhög värme i olja ett par minuter på varje sida. Se till att inte översteka biffarna så de blir torra, när fiskköttet blir vitt är dom klara.
 
 
Örterna kan du givetvis variera efter vad du har hemma, jag älskar både gräslök och dragon med ett annat tips är att använda lite persilja i biffarna.
 
 
Jag serverade dessa smarriga torskbiffar tillsammans med färska örter, hemgjort potatismos, vaxbönor och nygjord majonäs. Biffarna bli supergoda och är ett bra sätt att variera sina fiskrecept med :). 
 
 
Vill du också göra egen majonäs? Recept finner du här eller genom att klicka på bilden ovan.


Kommentarer
jessica

Så gott det såg ut! Håller helt med dig,mat från grunden är så mkt bättre,och det tar inte längre tid igentligen, färdiga pannkakor och sånt förstår jag inte hur man kan äta, för det första blir det BILLIGARE att göra egna, på torsdag ska vi äta fiskpinnar här hemma, men jag gör dom sj ifrån grunden med torsk... och de blir riktigt smarrigt.tack för en super blogg.

Svar: Tack själv Jessica för att du ljusar upp min vardag med dina härliga kommentarer! Ja, du har helt rätt många gånger är det billigare att göra själv istället för att köpa färdigt, sen behöver man ju inte överdriva med att göra precis allt själv :)! Vad duktig du är som gör egna fiskpinnar :), dom man köper kan jag undra vart fisken har tagit vägen i :)? Kram!
cookiesndreams.blogg.se

2012-08-07 @ 18:44:24
URL: http://annajessicasofia.blogg.se
Sara på Vardag.nu

Håller Messing helt och hållet, vissa saker är helt galet att köpa färdigt. Pannkakor liksom, hur svårt eller dyrt är det att göra själv? Inte riktigt klokt. Jag hoppas att vi blir fler som inser att det inte behöver vara så svårt att laga mat, och för det vidare till andra. Inte minst våra barn :)

2012-08-07 @ 20:16:39
URL: http://vardag.nu
Sandras Matkrypin

Du har så rätt! Att laga mat från grunden är såå mycket bättre och tar faktiskt inte så lång tid. Sen är det ju enkelt att t ex rulla en stor omgång köttbullar och frysa in för de dagar då man har lite tid. Som student är ju även priset en viktig faktor och det allra mesta får ju ett lägre pris om man lagar själv från grunden och dessutom passar på när det är rabatt på storpack så blir et några matlådor också :)

2012-08-08 @ 07:10:38
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin