Var med och tävla om Mexikansk vanilj

Vanilj är en utav mina absoluta favoritkryddor, det finns inget med vaniljen som jag inte gillar. Jag har nästan alltid vaniljstänger hemma som ofta används till bakning av olika slag. När jag har använt en vaniljstång lägger jag den alltid därefter på tork i köksfönstret för att sedan mixas ner till mitt egna vaniljsocker. Stängerna brukar ha ett ganska saftigt pris när de köps direkt i affär så på detta sätt tar jag till vara på allt.
 
För ett tag sedan så startade min syster och hennes fästman upp ett företag vid namn Verde Balam i Mexico där poängen är att öka försäljningen av ekologiska produkter, deras första produkt att visas på marknaden är just vanilj. Vaniljen härstammar ifrån Mexiko och det kändes som en bra naturlig produkt för dom att börja med, jag har vart så nyfiken på att få se deras produkter sen jag först hörde talas om deras projekt och nu har jag äntligen fått mitt första prov på den här fina vaniljen. Den kommer i tre olika utföranden, vaniljstänger, vaniljpulver samt vaniljextrakt. Vaniljen doftar underbart och är inte helt lika den man köper här i butik utan lite mer "kryddigare" i sin doft och smak.
 
Vill du prova på denna goda vanilj?
Cookies N Dreams lottar nu ut en förpackning med 5 stycken vaniljstänger i samarbete med Verde Balam. Det enda du behöver göra är att gilla Cookies n Dreams och Verde Balam på facebook. Du kommer snabbt dit genom att klicka på namnen.
 
Skriv en kommentar nedan att du gillat sidorna så är du med i utlottningen, glöm inte att skriva med namn och mailadress!
 
Tävlingen avslutas 15/8 -12 kl 23:59
 
 
Vainilla är det spanska namnet för vanilj och betyder liten kapsel.
 

 
Vaniljen kommer ifrån Vanilla Planifolia orkiden.
 
Trackback

bloglovin