Chiascones

God morgon! Känner att det var ett tag sedan jag började min morgon här, måste bli ändring på det för det här känns som en så bra start för att komma igång med dagen, som i detta fall ska börjas med att spenderas i den värmande solen! 
 
Sen jag såg chiafrön i hyllan på affären så har dom blivit en riktig vän i skafferiet som åker fram och tillbaks. Har man tillgång till nyttigheterna som fröet ger med sig så ska man väl ändå ta till vara på det, eller hur :)? Har ni testat att baka med fröet ännu? Igår morse så åkte fröpaketet fram igen för att förgylla några scones, mina scones blir sällan helt "vanliga" utan det brukar ha en tendens att åka i både ett och annat! De här gången blev det tre stycken olika frösorter: chia, lin och solrosfrön, jag tycker sconesen blir lite roligare och framför allt godare om man piffar till dom lite samt varierar mjölsorterna.
 
Recept för 2 stora bröd
2½ dl vetemjöl
2½ dl råksikt
3/4 dl krusakli
75 g smör
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk chiafrön
2 msk linfrön
2 msk solrosfrön
3 dl yoghurt 10%
 
Tärna smöret och nyp ihop det tillsammans med mjölet till en smulig massa, blanda ner resten av de torra ingredienserna samt frösorterna innan yoghurten rörs ner. Knåda ihop tills du har en jämn deg i handen. Dela degen i två delar som formas till runda plättar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i scones och nagga med en gaffel, pensla tillsist med lite yoghurt över bröden innan de gräddas i 225 grader i ca 15 min.
Servera bröden nygräddade!
 
 
Istället för mjölk så använder jag nästan alltid filmjölk, kvarg eller yoghurt (turkisk som alltid finns hemma) till sconesbaket då jag tycker att brödet blir mycket saftigare!
 
 
Alla småfröer kikar fram och gör brödet lite extra fint, sen ett extra plus att både chia och linfrö håller det saftigt!
 


Kommentarer
Marja - Baka Sockerfritt

Spännande att använda chaifrön i, har faktiskt aldrig testat det.

2012-08-04 @ 20:52:09
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Jessica

Du komme bara med mer och mer läskande recept, jag vill testa allt du har ju! Nästa nu blir nog bananpajen, får bjuda hit vänner på fika så jag har en anledning att testa den!:) allt ser super gott ut!

Svar: Tack snälla Jessica, blir så glad när någon vill testa recepten :)! Banoffee pajen är super god speciellt om man är lika gottistokig som jag :), säg till vad du tyckte sen!
cookiesndreams.blogg.se

2012-08-04 @ 23:05:58
URL: http://annajessicasofia.blogg.se
Chiafrön

Det så riktigt gött ut Jenny:)
Skall prova din fina recept då jag älskar chiafrön. Chiafrön kan man jo bruka till så mycket:)

Svar: Vad roligt att du gillar sconsen :), älskar också chiafrön och dem passar ju så bra i bakning!! För att inte tala om hur nyttiga de är :).
cookiesndreams.blogg.se

2012-08-10 @ 16:26:24
URL: http://www.iforma.se/chia/97-chiafron.html
Leah

ersätter du mjölken med ex kvarg rakt av måttmässigt eller tar du mer/mindre av det?

2012-11-30 @ 16:57:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin