Blåhallonsylt

Kände för att lyxa till det lite idag så helgen fick startas extra tidigt :)! Skönt att komma hem tidigt och hinna med en del innan middagen ska förberedas. Har precis kommit ifrån spisen då jag har kokat ihop lite marmelad, fick nämligen guldchansen att ta till vara på en väns krusbärsbuske :)! Det doftar ljuvligt i huset nu, det gör det ju iofs rätt ofta här hemma hihi ;)! Men nu är det inte krusbär som ligger i fokus utan blåhallonen som jag delade med mig av tidigare i veckan, det blev ingen jätteskörd men ½ kg fick jag till min stora glädje ihop! Hade lite besultsångest på hur jag skulle ta hand om dessa små ljuveler men tillslut fick det bli sylt som även någon här föreslog och den smakade fantastisk gott. Sylten blev härligt frisk och balanserades med en lagom mängd sötma. Blåhallon är inte det lättaste att få tag på så se till att ta tillvara på de små bären om du får chansen.
 
 
Älskar den riktigt mattblåa färgen som bären har!
 
Recept:
½ kg blåhallon
1½-2 dl syltsocker
1/4 dl vatten
 
Skölj hallonen noga. Mät upp bär och vatten i en kastrull, koka upp på svag värme innan sockret tillsätt. Vill du ha en sötare sylt så använd mer socker. Låt sylten småkoka i ca 10 minuter, ta under tiden bort eventuellt skum med en sked. Häll upp sylten i en väl rengjord och varm burk med tätförslutande lock, locket sätts på direkt.
 
 
Sylten är lika god kall till frukostgröten som varm till en kula vaniljglass!
 


Kommentarer
▲L I N N

Fin blogg :)

Svar: Tack snälla :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-08-20 @ 14:53:02
URL: http://www.linnslifeee.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin