Smörgåstårta med färska räkor och rökt lax

God kväll mitt herrskap! Hoppas ni har en trevlig valborg, själv ska jag snart krypa ner under täcket då jag har en tidig morgon framför mig. Tänkte bara titta in här lite snabbt och bjuda på ett inlägg såhär till kvällskvisten nämligen en smörgåstårta som jag bjöd på under helgens födelsedagsfirande.

Jag är egentligen en riktig petmaja när det kommer till smörgåstårtor, vill inte ha massa cocktailbär, levarpastej, skinkröror, ost m.m i mina smörgåstårtor. Haha det där var ju typ allt tänker ni, nej det finns massvis kvar :)! Dock det värsta som finns är en smörgåstårta som är alldeles blöt, eller saftig och god enligt vissa då. Men en smörgåstårta blir saftig utan att man ska behöva blöta på bröden och liknande innan, uuh rysningar! Jag gjorde det väldigt enkelt för mig i den här smörgåstårtan och använde samma fyllning i bara två lager, det kan bli ett väldans projekt och stök i köket med tre olika sorters röror annars. Men självklart kan du göra en annan variant i det ena lagret tex en lax eller tonfiskröra.
Vad är eran favorit i smörgåstårtan, vi tycker alla så olika :)?



Du behöver:
1 pkt (6 st) polarbröd i halvmånar
5-6 dl creme fraich
½ kg färska räkor (med skal)
2 burkar ishavsom
4 kokta ägg
färsk dill
1-2 gula lökar
ca 15 Surumi sticks
citronsaft
Salt och peppar

Garnering
3 dl vispad creme fraich
kokt ägg
rökt lax
avocado
röd stenbitsrom
räkor
dill
citron

Att använda dessa polarbröd i halvmånar funkar perfekt tycker jag, så får du en rund och fin tårta utan ansträngning! Lägg gärna hop den kvällen innan och garnera nästa dag när du ska servera den. Börja med att skala alla räkor och koka äggen till röran, hacka upp bägge samt surumi sticksen lite fint och lägg tillsammans i en skål med rom och finhackad lök. Blanda ihop allting med creme fraichen och smaksätt med lite färsk finhackad dill, citron, salt och peppar. Om såsen har blivit lite lös så ställ den i kylen en stund för att fasta ihop sig innan du fyller tårtan i två jämna lager. Täck över med plastfolie och låt vila i kylen gärna över natten.

Vispa upp creme fraichen så den får en gräddliknande konsistens, täck över hela tårtan i ett jämnt lager och garnera sedan fint efter eget konstnärligt tycke :). Varsågod att servera!








Kommentarer
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Jag ÄLSKAR verkligen smörgåstårta, men i helgen blev vi serverade den äckligaste smörgåstårtan jag någonsin ätit (alla andra åt för glatta livet dock medans jag och sambon bokstavligen tvingade i oss det vi hade på tallriken och jag slängde hälften). Den smakade enbart leverpastej och var så där blöt som du beskiver, blää! Denna var köpt från ett populärt ställe och alla sa där att de kommer köpa därifrån haha så vi lär vi bjudas på den fler ggr framöver :P Denna ska jag dock testa! Du har inget recept på några andra bra röror som innehåll t.ex. tonfisk? Min sambo äter nämligen inte räkor och rom. Kram

2012-05-01 @ 03:41:08
URL: http://jenfotografi.blogg.se/
mrsH

Vilken fin smörgåstårta, ser urläcker ut! Här blev det grillpremiär igår kväll, inte dumt det heller :)

2012-05-01 @ 07:30:28
URL: http://allasmaker.blogspot.com
Sanna

Mums!

2012-05-01 @ 21:56:46
Julia

Åh jag fullkomligt älskar smörgåstårta :)!

2012-05-01 @ 22:26:25
URL: http://ibland.nu/
Mickan

Mums vad gott! Jag älskar smörgåstårta!

2012-05-02 @ 20:57:14
URL: http://livelovelaugh.blogg.se/
Nastasja

ÅH. Smörgåstårta ligger lätt på min topp 10 lista av favoriträtter. Gudars.

2012-05-02 @ 23:00:37
URL: http://thefoodtrain.blogg.se/
Emma | Mamma till Kira

Äntligen någon som tycker som jag. Denna ska vi helt klart testa till nästa helg. Ser och låter såå himla god!

Svar: Härligt att höra Emma :)!! Vad roligt jag hoppas att ni gillar den, väldigt god i sin enkelhet :)! Berätta gärna hur resultatet blev sen :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-07-01 @ 14:53:55
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin