Nyttig "bea"

Häromdagen såg jag den här "bean" när jag var inne hos fina Andrea som har friskusen. Eftersom jag normalt sett bara tycker bearnaisesås smakar smör, förutom den man gör själv förstås men det är inte alltid tiden räcker till, så var jag tvungen att prova den här nyttiga varianten :). Det är inte en bearnaise utan mer som en fräsh sås fast den är smaksatt på samma sätt som en bearnaisesås. Sambon höll hårt i sin riktigta bearnaise när denna åkte fram men jag kommer göra om denna många gånger i sommar till grillat :)!

Kvargbearnaise:
1 dl kesella naturell 1%
½ msk torkad dragon
1 tsk vitvinsvinäger
citronsaft
salt och vitpeppar

Låt dragonen ligga och dra sig i vitvinsvinägerna en stund innan du blandar samman med kvargen. Pressa i lite citronsaft, krydda med salt och peppar och hacka eventuellt lite persilja att strö över såsen.
Ett nyttigare och godare alternativ :), vissa har ju efterfrågat lite mer nyttigheter här, men what can i say jag är en gottegris :) !




Kommentarer
Andrea

Vad kul att du gillade såsen =) Och som du säger, den smakar ju inte bea men helt okej att variera med ibland. Och jag vill gärna se alla fina presenter som du fått. Assistenten du fick är något jag själv suktat efter men kan inte bestämma vilken modell jag vill ha. Och just nu har jag inte plats för jag vill kunna ha den stå framme så det får vänta tills vi bor i hus =) Men har varit inne på en Kitchen Aid men den är ju egentligen mest snygg och faktiskt inte superbra om man kollar i tester. Men din är ju både skitsnygg och mycket kraftfullare och troligtvis bättre! Din blåbärspaj har förresten fastnat i min hjärna ända sen du la ut bilden. Ser helt fantastisk god ut.

2012-04-29 @ 19:52:49
URL: http://friskusen.blogg.se/
Emelie

denna sås kommer jag testa nu under min deff period då feta såser går bort.

2012-04-30 @ 14:24:20
URL: http://Http://emsiiiis.blogg.se
Stefan

Kolla in min blogg för mera goda kesella såser

Tzatziki, Bearnaise , Aioli m,m

Med vänlig hälsning,

Stefan

2012-04-30 @ 17:43:34
URL: http://stefansmat.blogg.se/
Ida t

Har precis svängt ihop den här såsen, blev riktigt god! :) hade i lite gurkmeja och crème fraîche istället för kvarg. Gurkmejan gjorde den gul o fin o nu ser den ut som vanlig bea :)

2012-05-01 @ 17:03:39
Jenny

Vad smart Ida det ska provas nästa gång :)

2012-05-02 @ 19:21:23
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin