Krämig Ädelost och baconpaj med krispig blomkål

Jag vet inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen pang så har det blivit kväll och det är dags att börja varva ner, har jag ens varvat upp idag haha? Jaja, middag har jag i alla fall lyckats åstadkomma. Den här gången fick det bli bacon och ädelostpaj som fungerar lika bra att serveras både varm som kall. En riktigt god och krämig paj som denna smakar så bra speciellt med en krispig sallad som bryter av, så jag slängde ihop en snabb blomkålssallad med kapris vilket jag fann passa ypperligt bra till. Lite udda sallad kanske men med en härlig vinegrette så funkar de ovanligt bra tillsammans.



Recept:

Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl  vetemjöl
en nypa salt
2 msk kallt vatten

Nyp ihop mjölet med det kalla och tärnade smöret tills allt blir till ett smått smul, häll då i vatten och salt och forma till en deg. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och vänd det över en pajform, tryck till i kanterna och skär bort överflödet. Sen ställs pajbotten in i frysen ca en halvtimme medans resten förbereds. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min.
(Jag tycker att degen är lättare att kavla om den inte har legat i kylen innan)

Fyllning:
2 pkt bacon
200 g ädelost
2 små lökar
1 dl creme fraich
2 dl mjölk
3 ägg
salt och svartpeppar

Skiva bacon och hacka lök, fräs baconet knarigt i stekpanna tillsammans med löken. Lägg baconblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över ädelosten. Rör ihop en äggstanning av äggen, mjölk och creme fraich, salta och peppra efter smak. Häll äggstanningen över din fyllning och grädda i ugnen i 30 min på 175 grader.
Låt pajen stå till sig ca 10 min innan servering.





Enkel Blomkålssallad
½ blomkålshuvud
3-4 rågade tsk kapris
2-3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
persillade
flingsalt

Bryt blomkålen i små små buketter och blanda tillsammans med kaprisen, gör en vinegrett av resten av ingredienserna och häll över. Låt blomkålen stå och dra i sig smakerna i rumstemperatur en stund innan maten. En jätte enkel, snabb och god sallad rik på kalcium och c-vitaminer där kaprisen dyker upp som små överraskningar.





Kommentarer
ELIN

Missa inte min butik! :)

Kanske billigaste just nu!



hopedesign.jetshopfree.se

2012-04-17 @ 22:39:20
URL: http://eelin.se
Frida

Åh vad gott! Nu blev jag sugen på paj :)

2012-04-17 @ 22:51:50
URL: http://fridacsvensson.blogg.se/
ELIN

tack :D

2012-04-17 @ 22:54:08
URL: http://eelin.se
nathalie

Vackra du!;* Jag skulle bli jätte glad om du GILLADE mitt bidrag. Jag är med och tävlar i Miss World Sweden 2012! http://www.missworldsweden.se/kval2012/nathalie_eriksson kramkram ♥ DU ÄR GULDVÄRD

2012-04-17 @ 23:44:42
URL: http://kstew.devote.se
Anonym

Smaskens!

2012-04-18 @ 09:24:16
URL: http://karinolofsson.se
Malin

Paj är alltid gott, både som mat och som dessert och ädelost och bacon gifter sig bara så bra....

2012-04-18 @ 09:35:47
URL: http://www.cannolisblogg.se
Stefhanie

Sv: Haha, jag skulle ha ställt mig och bakat om inte köket var ett stort kaos (precis flyttat) :)

Ja, kanske de, med gröna och blå färger.

2012-04-18 @ 10:35:00
URL: http://riewe.blogg.se/
Tess

Gud vilken fin blogg du har! Jag älskar bloggar som din med massor med smaskiga recept :D Önskar jag var lika duktig om du!

2012-04-18 @ 14:02:13
URL: http://missteess.blogg.se/
Kimsan

va bra! kommer nog besöka din blogg fler gånger för du verkar ha en hel hög med smarriga recept :)



Mvh Kimsan

2012-04-18 @ 18:08:48
URL: http://mammanochtrollungarna.blogg.se/
Glade Martin

Som vanligt alltid lika gott !:) får väl ta på mig att testa ett till av dina underbara recept :)

2012-04-18 @ 19:10:03
URL: http://martinbakar.blogg.se/
Elin

Jag ÄLSKAR din blogg! Bästa matbloggen någonsin :) kram

2012-04-18 @ 19:42:53
URL: http://elineliasson.blogg.se/
Marias bakglädje <3

Tack så mycket! Jag hoppas och håller tummarna att det går vägen, annars får jag väl slå slag i sak och öppna mitt drömkafé med eget konditori - självklart ska choklad vara den röda tråden :)

2012-04-18 @ 20:12:50
URL: http://mariasbakgladje.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin