Karma Bagels

Jag hoppas ni inte har glömt bort bagelsen jag lade ut igår för nu tänker jag dela med mig av själva slutprodukten lite fint sagt ;). Jag berättade tidigare om Karma Bagels som vi besökte i Mexico, jag har nu gjort två varianter av några bagels som vi fastnade för. Den första bageln "Queen of south" som jag vill minnas att den heter, är fylld med med kyckling, guacamole och salsa ranchera en ganska stark sås på tomater och jalapenos. Jag gillar lite hetta i mat så länge det inte tar över smakerna, men alla har sin egna gräns som man måste hitta själv därför är smaklökarna så viktiga när du lagar mat, fråga dig själv vad du tycker är lagom lite svenskt sagt sådär.

Du behöver:
Bagels (mitt recept hittar du här)

Kycklingfile
Salsa ranchera
Guacamole (mitt recept hittar du här)
Philadelphiaost
Gräddfil

Stek på en kycklingfile, jag kryddade min med lime och chili, en krydda som jag köpt i mexico, men ta lite chiliflakes salt och peppar eller vad du gillar bäst.
Dela din bagel och bre på med phildelphiaost, lägg på fina skivor av din fortfarande varma kyckling. Bygg på med ett lager guacamole, salsa ranchera och till sist en liten klick gräddfil den naturella smaken bryter av resten av påläggen. Din hemgjorda Queen of south är redo för magen!



Såhär gör du salsa ranchera
1 stor rödlök
5 st tomater
2 st vitlöksklyftor
2 st jalapeno
koriander
1-2 tsk socker
salt

Hacka rödlök, vitlök och jalapenon jag använde hela chilifrukten men plocka bort kränhus och det vita om du vill få bort lite av styrkan, jag vill dock ha salsan ganska stark. (Smaka gärna lite på chilifrukten innan du använder den så du får ett hum om hur kraftig eller mild den är.) Stek alltsammans mjukt i en oljad panna, först då lägger du i tomaterna som du hackat fint, krydda med färsk koriander socker och salt. Låt allting puttra samman till en tjock sås. Häll upp i en burk, salsan håller sig i kylen nån vecka.



Orkar du inte så vid spisen och göra såser så kommer en lite enklare variant men absolut inte sämre för de tvärtom! Den här fyllningen passar utmärkt till bageln med parmesanost eller vallmofrön, äsch ..vem försöker jag lura den passar till vilken bagel som helst! Jag talar om lax, kallrökt lax, brieost och avocado en oslagbar kombination.
Till din bagel behöver du återigen philadelphiaost att bre dina halvor med, ung en halv avocado några skivor av den kallrökta laxen och snåla inte med brieosten :).



Bjud över dina vänner på en rejäl lunch nu eller överraska med dessa härligheter i picnic korgen när vädret tillåter! Ett tips innan du göra dina mackor är att snabbt "rosta" på dina bagels i varm ugn med varmluften så får dom en lite frasigare yta, dom är även hur goda som helst att bara äta med din favorit cream cheese på!






Kommentarer
Daphne

Åååh, det ser helt galet gott ut! :)

2012-04-05 @ 21:10:00
URL: http://dafiedencoola.blogg.se/
Angelina

ne de hade jag inte, ska man ha det?? :) Jag försökte med rödbetor. Humm =/

2012-04-05 @ 21:21:50
URL: http://angelinav.blogg.se/
Jenny

Det hjälper till att få färgen att fästa, hur länge kokade du äggen? Om du bara vill ha dom som prydnad kan du ju låta det stå och koka ett tag så kommer nog färgen fästa tillslut!

2012-04-05 @ 21:31:40
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Julia

Det är inge bra att läsa din inlägg så här på kvällssidan för då är suget som störst efter nå gott! hm..

2012-04-05 @ 22:06:08
URL: http://juliasinspiration.blogg.se/
Louise

Det ser riktigt gott ut! Det måste jag testa någon gång!

2012-04-05 @ 22:38:59
URL: http://thoughtsofagirl.blogg.se/
Karin

Åh vad gott!

2012-04-06 @ 02:58:07
URL: http://karinolofsson.se
Anonym

En sån vill jag ha till frukost(eller två).

Kan inte bli en bättre start på dagen!

2012-04-06 @ 06:43:20
Johanna

oh så gott det såg ut! :)



Rösta gärna på min bild



https://apps.facebook.com/offerpop/Contest.psp?c=76521&u=19412&a=254553244581393&p=387783792941&v=Entry&id=281723&rest=1



Det skulle göra mig mycket glad! Sprid det gärna vidare till dina vänner!

2012-04-06 @ 11:16:53
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Angelina

kokade dem 10 min :P men men ja får göra nytt försök ;) Ha en underbar påsk!!!

2012-04-06 @ 11:17:14
URL: http://angelinav.blogg.se/
Annatroll

Åh, det där ser galet gott ut... Tror att jag fuskar och köper färdiga bagels och fyller dom efter ditt recept! Kraaam Annatroll.

2012-04-06 @ 12:58:49
URL: http://annatroll.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin