Hallonbomb

Hur mår ni, står magen i alla hörn eller har ni kommit lindrit undan efter påskafton :)? Jag mår bra iaf, vi gjorde en spurt igår innan påskmiddagen och fick upp tapeten, efter några svärdomar så gick det bra och nu har vi fått ett ljust och fint vardagsrum! Nu tänkte jag inte sitta och prata tapeter hur roligt det än nu må vara så tänkte jag bjuda er på något bättre, en hallonbomb! Det är inte marsipantårtan jag menar, utan mer en glasstårta kan man säga som sköljer över dig med ett hav av hallon :). Det här är ingen söt och sliskig efterrätt utan frisk och ett bra avslut på en stor måltid. Dina gäster kommer garanterat tro att du har lagt ner mer jobb än vad du har gjort, jaa.. joo, är det bara nicka instämmande. Hit med receptet tänker ni nu, varsågoda:


Recept Hallonbomb (räcker till ca 8 pers)
2 äggvitor
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
500 g hallon
saft från ½ lime
2½ dl grädde

Börja med att förbereda och vispa upp din grädde till ett lätt fluff, därefter tar du en annan stor skål (lägg märke till stor) och vispar dina äggvitor till ett hårt skum. Häll i hallon, socker och limesaften i dina äggvitor, jag tog hallonen direkt från frysen så i början är det lite trög vispat men det går över. Nu ska du vispa detta i 15 minuter, minst. Din smet kommer att öka i storlek rejält mot slutet. Det sista du gör är att vända i din vispade grädde i smeten tills allt är väl fördelat.
Nu ska det här in i frysen ett par timmar, så häll upp hallonsmeten i en springform och lägg gärna plastfolie i botten så kommer du lätt kunna stjälpa upp hallonbomben på ett fat senare.



När hallonbomben har fryst till sig så kan du lätt ta med en varm kniv runt om i kanterna så den släpper från formen, sen kan du enkelt vända upp den på ett fint fat. Garnera med massa färska hallon och jordgubbar till serveringen! Självklart kan du även servera från formen och ta direkt med en sked som glass. Jag kan tänka mig att det skulle gå kanon att byta ut hallonen mot hjortron :).



Kommentarer
Martin :)

Mums! Detta var något alldeles speciellt :) Man bar måste test den någon gång. Kanske när det finns svenska bär, då blir det kanske om möjligt ännu godare !

2012-04-08 @ 13:56:33
URL: http://martinbakar.blogg.se/
Suppis

fyyyyyyyy så gött!

2012-04-08 @ 15:31:22
URL: http://suppiis.blogg.se/
Anonym

Kan rekomenderas!

Helt underbar.



2012-04-08 @ 19:34:03
Frida

Åh, hallonbomben ser så himla god ut och är inte allt för onyttig heller. Glad påsk på dig! :)

2012-04-08 @ 22:14:00
URL: http://fridiifrida.blogg.se/
Helena

Åh så snygg! Den ser jättegod ut :)

2012-04-09 @ 21:19:40
URL: http://familjenbaka.blogspot.com
Helena

Åh så snygg! Den ser jättegod ut :)

2012-04-09 @ 21:20:01
URL: http://familjenbaka.blogspot.com
jess

Ser sjukt gott ut! :)

2012-04-13 @ 10:40:14
URL: http://yiskha.blogg.se/
Petra

Super god!!! =)

2012-04-13 @ 11:51:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin