Chilipoppers

Den som väntar på något gott ..väntar alldeles förlänge :)! Jag hade ju tänkt att ni skulle fått tagit del av det här inlägget under helgen men det kom aldrig riktigt för sig. Var helt slut när jag kom hem i lördags och sen dess har det varit sjukstuga i Norrhagen, min sambo har vart sjuk sen förra veckan och jag som trodde att jag skulle klara mig, men icke. Därav den dåliga uppdateringen, jag hoppas ni har tålamod med mig någon dag till tills jag kommer på fötter och matsuget är tillbaks vanlig ordning :).

Nåväl, jag provade göra något nytt tidigare i helgen nämligen Chilipoppers! Ostfyllda färska jalapenos, panerade eller inlidade i bacon det kommer jag göra många gånger framöver. Starkt tänker säkert många, men nej dem blir inte så starka faktiskt, visst känner man att det är jalapenos men ingen hemsk hetta i munnen förkommer. Visserligen är jag ganska van vid chili och lite starkare mat men jag rekommenderar verkligen dessa små tilltugg!
Har ni provat chilicheese? De friterade små ostbollarna som man kan köpa på tex Max, ja där har du en rätt bra jämförelse. Dock så känns det lite fräschare med hemgjorda Chilipoppers för att inte nämna godare!



Räcker till ca 10st
Färska Jalapeno
60 g cheddar
30 g philadelphia
1 ägg
Panko ströbröd
bacon
Vitlökssalt, peppar
paprika pulver

Ett litet tips om du blir sugen på att prova det här receptet är att ta på sig plasthandskar om du har några, jag brukar hålla chilin i en påse när jag håller på med dom av ren erfarenhet :P! Allt för många gånger har jag hackat och grejat med färska chilifrukter för att sedan stoppa in hela fingret i ögat. AJ. Tänk på det :).


Börja med att riva ner din cheddar ost och blanda ihop den till en massa med vanlig philadelphiaost.
Skär av toppen på alla jalapenos och rensa dom försiktigt på kärnhus och mellanväggar, använd en liten spetsig kniv så ska det gå bra. Fyll sedan alla frukter med ostblandningen, tryck ner massa ordentligt så att hela chilin verkligen fylls.
Linda in några jalapenos i bacon och panera resten i först ett uppvispat ägg sedan i panko (panko är ett asiatiskt ströbröd som är lite luftigare än det vi är vana vid, ger ofta ett väldigt krispigt och fint resultat vid panering och fritering). Ibland kan du behöva göra paneringen två gånger ifall de inte riktigt vill fastna på jalapenons glatta yta. Kom ihåg att krydda i ägget innan du panerar, jag använde paprikapulver, vitpeppar och vitlökssalt men ta precis vad som passar dig bäst.





Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme, snåla in på oljan om du vill ha en knaprig och gyllene yta på dina chilipoppers. Lägg inte ner jalapenon förrän pannan har blivit genom varm, stek sedan några minuter på varje sida, lägg dom på lite hushållspapper när dom är klara för att suga ut överflödig olja och servera sedan varma till grilltallriken, buffebordet eller som snacks på kvällen.




Kommentarer
Knaada

wow, helt i min smak!! Det här måste jag prova :)



Tack!

2012-04-23 @ 12:34:09
URL: http://knaada.com
Oskar

Måste instämma med ovanstående talare och säga att det där är helt i min smak. Frågar mig lite dock om det brukar finnas färska Jalapenos i butiker ofta. Har du köpt dina i vanlig matbutik eller? Kanske finns i vanliga matbutiker iofs bara jag som missat.

2012-04-23 @ 13:59:30
URL: http://www.matdjungeln.se
Anonym

Fruktansvärt gott, särskilt med knaprigt bacon runt!

2012-04-23 @ 15:59:54
Oskar

Sv: då skall jag hålla ögonen öppna nästa gång jag är och handlar så skall vi se om jag kan göra mig några poppers :)

2012-04-23 @ 19:48:42
URL: http://www.matdjungeln.se
Zarah-Lou

Vilken fantastisk blogg du har!!! ALLA recept är ju helt fantastiska!! :D

2012-04-23 @ 20:08:52
URL: http://blogg.zarah-lou.se/
Anonym

Åh vad gott det ser ut! ^^

2012-04-24 @ 18:05:25
URL: http://julijas.blogg.se/
Elin

Denna blogg har jag skapat som en tröst och förståelse för alla som går igenom någonting svårt. Den kommer uppdateras varje dag som någonting under mitt cancerliv hände.

det är inte jag som hade cancer, det var inte jag som låg i sjuksängen, men det är jag som berättar en historia utifrån en systers synpunkt. Många syskon har en liknande upplevelse har jag upptäckt. Jag vill göra det lättare för ett syskon att förstå att det inte är fel att känna avundsjuka elelr att bli arg på sitt syskon trotts att det är sjukt.

Bloggen kommer vara aktiv från den 9 april 2012 - 1 januari 2013



http://cancernsansikte.blogg.se/

2012-04-24 @ 23:07:33
URL: http://cancernsansikte.blogg.se/
Nastasja

GRYMT!

Har faktiskt en fråga till dig: vart hittar du all din inspiration och alla roliga och spännande recept? :)

2012-04-25 @ 00:38:32
URL: http://thefoodtrain.blogg.se/
LIVSGLITTER

Oh vad gott det ser ut! Härlig blogg!

2012-04-25 @ 06:38:43
URL: http://livsglitter.blogspot.com
Sofie Persson

Det här ska jag prova som fredags mums!!!!!!

2012-04-26 @ 19:11:28
URL: http://kajakpaddlaren.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin